Uitslag enquête ervaring met sous vide apparaten

Regelmatig word ik om advies gevraagd bij de aanschaf van een sous vide apparaat. Omdat ik zelf maar met enkele merken ervaring heb, heb ik een enquête gemaakt om ervaringen met de kwaliteit, betrouwbaarheid, levensduur en gebruiksgemak van sous vide apparatuur in kaart te brengen en te delen. De enquête is bedoeld voor apparatuur die specifiek bedoeld is om sous vide te garen, zowel ‘sticks’ als ‘bakken’, maar niet voor ovens en andere apparaten met een sous vide functie.

De enquête is inmiddels meer dan 500 maal ingevuld. Iedereen bedankt voor het invullen! Voor sommige merken is de enquête helaas te weinig ingevuld om betrouwbare resultaten te laten zien. Ik heb er voor gekozen om alleen resultaten te tonen als voor een merk de enquête minimaal 15x is ingevuld. Dat zijn in totaal 10 merken.

Merken

Meer dan een derde van de invullers heeft een Anova en een verrassende tweede is SilverCrest van Lidl. Van de apparaten in deze top 10 is 18% een bak (Hendi, ProfiCook, SousVide Supreme, Expressions) en de rest zijn sticks.

Hoe lang in bezit

Hoe vaak wordt sous vide gebruikt

Gebruiksgemak

MerkGebruiksgemak
Hendi9,0
Inkbird8,9
Anova8,9
SousVide Supreme8,7
ProfiCook8,4
SilverCrest8,2
Wartmann8,1
Ziva8,1
Princess7,9
Expressions7,9

De bakken doen het gemiddeld iets beter dan de sticks in gebruiksgemak. Hendi is de winnaar voor gebruiksgemak, maar de Inkbird en Anova zitten daar dicht tegen aan.

Prijs/kwaliteitverhouding

MerkPrijs/kwaliteit
Inkbird9,0
Hendi8,9
Anova8,7
ProfiCook8,5
Ziva8,4
Wartmann8,4
Princess8,2
SilverCrest8,0
SousVide Supreme7,9
Expressions7,8

Ook voor de prijs/kwaliteiverhouding staan Inkbird, Hendi en Anova in de top 3. Het is daarbij opvallend dat de Hendi (een bak) met ongeveer 250 euro een stuk duurder is dan de Inkbird voor 85 euro. Bij aanschaf van een stick adviseer ik overigens wel om een bak met isolatie en deksel erbij aan te schaffen (of zelfs te knutselen, bijvoorbeeld van een oude koelbox).

Zou je dit sous vide apparaat aanbevelen aan een vriend of vriendin?

MerkAanraden
Inkbird100%
Anova99%
Hendi97%
Wartmann88%
SousVide Supreme88%
Princess86%
ProfiCook85%
SilverCrest77%
Expressions76%
Ziva75%

Hetzelfde geldt voor het percentage invullers dat hun apparaat zou aanraden aan een vriend of vriendin.

Percentage waarmee problemen zijn geweest

MerkProblemen
Hendi3,45%
ProfiCook5,00%
SousVide Supreme5,88%
Inkbird5,88%
Wartmann9,30%
Anova11,76%
Expressions11,76%
Princess14,29%
SilverCrest20,75%
Ziva25,00%

Alle merken hebben wel eens last van problemen, en die worden bijna altijd naar tevredenheid gratis en binnen de garantietermijn verholpen. De enige uitzondering daarop is SilverCrest (Lidl).

Verschillen tussen types Anova

Anova is het enige merk waarvan voldoende resultaten zijn binnengekomen om onderscheid te maken tussen de verschillende types. De Precision Cooker en de Precision Cooker Pro lijken daarbij de beste keuzes.

Prijs/kwaliteitGebruiksgemak
Anova One8,38,6
Anova Precision Cooker (1200W)8,88,9
Anova Precision Cooker Nano (750W)8,48,8
Anova Precision Cooker Pro (1800W)8,69,0

Conclusie

Op basis van de uitkomsten van deze enquête lijkt de Inkbird de beste keuze voor een stick en de Hendi de beste keuze voor een bak. Ze scoren het best op prijs/kwaliteit en gebruiksgemak, en er worden weinig problemen gerapporteerd. Ook de Anova’s doen het goed.

De SilverCrest en Expressions zijn geen aanraders op basis van deze enquête. De Expressions scoort het slechtste voor gebruiksgemak en prijs/kwaliteitverhouding. De SilverCrest en de Expressions zijn de enige apparaten waarvan gebruikers aangeven dat de temperatuur onvoldoende stabiel blijft, met een schommeling van 2 graden of meer. Voor de sous vide is het cruciaal dat de temperatuur goed stabiel blijft. Bij de SilverCrest wordt daarnaast gerapporteerd dat problemen niet naar tevredenheid worden opgelost.

7 gedachtes over “Uitslag enquête ervaring met sous vide apparaten

   1. Hallo Stefan
    Ik heb ook een sous vide bak van silvercrest gehad, ziet er leuk uit, bediening erg gemakkelijk, maar ik raad mensen die er één hebben een externe temperatuur meter er in te hangen, dan schrikt je je rot hoe de temperatuur schommelt, als je hem op 60 graden zet dan wordt het water wel 68 gr. voor dat hij uitslaat en als hij daarna weer aanslaat is het water nog maar 52 gr. terwijl de display
    van het apparaat constant 60 graden aangeeft, heb er over geklaagd bij Lidl, kreeg toen een nieuwe erbij, maar deed het precies hetzelfde, alle twee naar de stortplaats gebracht.
    heb nu een anova en die doet het goed
    Vr. Gr. Piet

    Like

 1. Dag Stefan,

  Misschien wil je dit nog meenemen in je enquête.
  Sous vide bij Lidl gekocht. Die stopte er na een uur mee. Het bovenste deel was bloedheet geworden. Nieuwe gekregen. Zelfde verhaal. Zonder enig probleem mijn geld terug gehad. Nu heb ik alweer 2 jaar een Profi-Cook. Prima ding. Ik heb er nog twee van gekocht en aan mijn dochters gegeven. Die zijn er ook tevreden mee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gebruik de SilverCrest van Lidl al geruime tijd. Als de pan met water en te garen vlees gevuld is dek ik die af met vershoudfolie en pak het geheel in in wat keukenhanddoeken. Werkt uitstekend en vraagt weinig energie!

  Like

 3. Mijn Inkbird werkt na 2 en een half jaar nog steeds goed. Is goed op temperatuur (geijkt) en constant. De app op de telefoon werkt nog altijd heel goed. Niet 1 keer verbinding verloren of dat er opnieuw gestart moest worden oid. Vertoont nu wel hele kleine roest plekjes op de spiraal maar dat komt waarschijnlijk door niet goed droog maken na de tijd. Al met al zeer tevreden over.
  Verder super mooi blog! ik heb er nog steeds veel aan. Kerst staat inmiddels weer voor de deur en voor de familie ga ik dit jaar Pulled Pork/Procureur, Picanha en 2 Rollades klaar maken met de Inkbird stick!

  Geliked door 1 persoon

Stel hier een vraag of geen een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.