Enquête ervaring met sous vide apparaten

Regelmatig word ik om advies gevraagd bij de aanschaf van een sous vide apparaat. Omdat ik zelf maar met enkele merken ervaring heb, heb ik een enquête gemaakt om ervaringen met de kwaliteit, betrouwbaarheid, levensduur en gebruiksgemak van sous vide apparatuur in kaart te brengen en te delen. De resultaten van de enquête worden binnenkort gepubliceerd op dit blog. De enquête is bedoeld voor apparatuur die specifiek bedoeld is om sous vide te garen, zowel ‘sticks’ als ‘bakken’.

Klik hier om de enquête in te vullen.

Onder de invullers wordt deze Wartmann 1508 SV Sous Vide Stick met Vacuümapparaat WM-2005-EC plus vacumeerzakken en rollen verloot, beschikbaar gesteld door Koksland.nl.

11 gedachtes over “Enquête ervaring met sous vide apparaten

 1. Ik heb een sous vide bak van Tarrington House ( gekocht bij de Makro), maar die staat niet in de keuzelijst vermeld.

  Like

 2. Al uw recepten zijn gebaseerd op koken met een echt sous-vide apparaat. Ik heb echter een Miele stoomoven waarmee ook bereidingen in sous-vide kunnen gemaakt worden. Is het niet mogelijk dat u bij sommige gerechten een vermelding voor handelen met de stoomoven zou kunnen bijvoegen? Documentatie of recepten voor sous-vide koken met stoomoven is weinig beschikbaar. Bij voorbaat dank.

  Like

  1. Beste Linda,
   Voor zover ik weet, kun je alle sous vide recepten ook in een stoomoven met sous vide functie gebruiken. Je legt dan het voedsel gevacumeerd in een plastic zak in de stoomoven op sous vide stand, dus niet zonder zak zoals bij normaal gebruik van de stoomoven.
   Ik ben zelf niet in het bezit van een stoomoven die geschikt is voor sous vide, dus ik heb dit niet zelf kunnen testen.
   Groet,
   Stefan

   Like

 3. Hallo Stefan,

  Je enquête kan ik niet invullen, want ik gebruik mijn weckketel, met thermostaat. Ik stel hem in met mijn thermometer. Dat bevalt prima. De temperatuur zal vast niet constant zijn, maar het resultaat was nooit teleurstellend.

  Met vriendelijke groet,

  Frans Schultink

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Stefan,

  De enquete heb ik ingevuld met de Hendi GN2.3, daarnaast gebruik ik ook een Instant Pot 6L Duo Evo Plus met Sous Vide functionaliteit. Als je wilt kan je dit apparaat ook toevoegen, een zeer fijn apparaat wanneer je voor 1 a 2 personen sous vide klaar maakt.

  Groeten Erik

  Like

 5. Hoi Stefan, ook ik kan de enquête niet invullen, want ik heb een sous vide bak van Terrington House en die staat niet in de lijst

  Like

  1. Beste Saskia, de Tarrington House is gelijk aan een Byzoo of een aan een ProfiCook. Door te googlen en de afbeelding te vergelijken, kun je zien of die van jou een Byzoo of een ProfiCook is.
   Groet,
   Stefan

   Like

Stel hier een vraag of geen een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.